Варковицька сільська територіальна громада
Дубенського району Рівненської області

Візит до Польщі делегації з Варковицької громади

NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNone
   13 листопада 2021 року в урочистій атмосфері між гміною Мокободи Сєльдецького повіту (Республіка Польща) та Варковицькою і Козинською територіальними громадами було укладено Угоду про партнерські стосунки.
Дана угода є значущою та взаємновигідною в україно-польських відносинах, оскільки передбачає запровадження довгострокових дружніх відносин між Гміною Мокободи та Варковицькою громадою, інвестиційне, економічне співробітництво, співпраця та обмін досвідом у сфері науки, освіти, охорони здоров’я, культури, туризму, спорту, безпеки, комунального господарства, екології та раціонального використання природніх ресурсів та інших видів співробітництва, участь у програмах культурного обміну, обміну молодіжними, учнівськими делегаціями.
   Також 11 листопада учасники української делегації взяли участь в урочистостях до Дня Незалежності Польщі. Відвідали святкову літургію в костелі, по завершені якої Юрій Парфенюк виступив з вітальним словом та на знак дружніх відносин, за українською традицією, на вишитому рушнику вручив коровай.
    Під час перебування на території Польщі учасники делегації відвідали різні установи, ознайомилися з роботою пожежних частин, закладами освіти та культури. Сторони висловили сподівання, що співпраця між громадами-партнерами буде плідною та принесе користь громадам.